Седмокласниците утре в училище с прозрачен плик за мобилните си телефони

При организирането на националното външно оценяване в седми клас трябва да се спазва задължително отстояние от 1-1,5 метра между участниците в изпитния процес – в двора на училищата, при допускането в училищните сгради и в изпитните зали.
Тези предупреждения за изпитите в седми клас се отправят в писмо от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова до началниците на регионалните управления по образованието (РУО) в страната.

На 15 юни ще се състои националното външно оценяване по български език и литература (БЕЛ) в седми клас, а на 17 юни е по математика. Изпитите ще започнат в 9.00 часа и на тях седмокласниците ще се явяват в училищата, в които учат.

Когато учениците в седми клас в дадено училище са над 100, те трябва да се пропускат през два входа на училището, ако са налични в двора или в училищната сграда. На входа на училищата трябва да има дезинфектант за дезинфекциране на ръцете при влизането на учениците, също в коридорите и в предверията на санитарните помещения.

Седмокласниците трябва да носят и прозрачен плик, в който при влизането им в изпитната зала, да поставят мобилните си телефони и смарт часовниците си. Те трябва да бъдат поставени на обособено за целта място в изпитната зала. Предварително, на всеки прозрачен плик трябва да е поставен етикет с имената на ученика, гласят препоръките на МОН към началниците на РУО.

В деня на изпитите не трябва да се допуска струпване на родители, ученици и на длъжностни лица в двора на училищата, на входовете им, в коридорите или помещенията.
Източник:Dir.bg. Сн.архив

Свързани новини

МОН съветва да се отложат баловете

bilyana

Трагедия! Служителка в община Сандански почина внезапно

desi

Красимир Велчев: Два пъти Борисов подаде оставка, трети път няма да има

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.