Свлачище се активизира на улица „Дойран” в Благоевград, жителите в паника

Свлачищни процеси се активизираха на улица „ Дойран” в Благоевград, сигнализираха в ИА „Региона“. След дъждовете миналата седмица земната маса застрашително тръгнала надолу, а тази нощ скални късове са затрупали и жилищния вход на блок №3.

За проблемното място сигнализираха живущите в блока и изразиха сериозни опасения, че ако се наложи достъп на „ Спешна помощ” или „Пожарна” това е абсолютно невъзможно.

Отделен е и въпросът с чисто физическата безопасност на хората. Скалните маси са толкова големи, че има реална опасност за живота на гражданите и вместо кмета само късмета е помогнал да няма жертви.

Многобройните сигнали и молби до местната управа остават не чути до днес и единствено надеждата, че смяната на кмета може да доведе до адекватни действия, удържат жителите на блока да не излязат на протест.

Свързани новини

РЗИ Благоевград с информация за дейностите, свързани с коронавируса

vesito

Деца от община Банско събраха над 1.5 тона отпадъци за рециклиране

vesito

Още не издават електронни направления за безплатни PCR тестове в МБАЛ-Благоевград

vesito

1 коментар

DANNA 24.01.2021 11:05 at 11:05

ДО сигнализиращите от жилищен блок № 3, плашещи с протест

Уважаеми дами и господа от горецитирания жилищен блок, срещу кого ще протестирате след като Вие издълбахте този скат с размери : дължина 17 и височина 9 метра. Не е зле да изчислите колко кубика земя сте премахнали от съществуващия преди тази Ви дейност полегата действителност. Най-подир е време да си платите за незаконната Ви дейност. Не стига, че сте нарушители, като сте отнели чужда собственост и вместо да изградите подпорна стена ще протестирате. За това, което се случва, се сърдете на Вас си, а проблемите е видно, че ще продължат, ако не поправите вредата, която сами сте си направили.

1

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.