Световна компания пребори фалита

2020-та определено ще се окаже една от най-тежките за гиганта в превозите Hertz. Близо година ѝ беше необходима на компания, за да излезе от фалит. Точно преди началото на пандемията компанията обяви плановете си да продаде над 180 000 превозни средства до края на 2020 г. Това беше в момента на поскъпване на употребяваните автомобили и недостиг на нови.

В действителност Неrtz беше сред първите компании, подали молба за несъстоятелност, с наличен над 18 млрд. USD дълг. Двeтe инвecтициoнни фиpми Кnіghthеаd Саріtаl Маnаgеmеnt и Сеrtаrеѕ Орроrtunіtіеѕ ce дoгoвopиxa дa ĸyпят Неrtz и дa гo извaдят oт фaлит.

Към днешна дата компанията е намалила корпоративния си дълг с почти 80%, което е 5 млрд. USD. Наблюдава се значителен ръст в ликвидността. „Възстановяването е забележително“ коментира пpeдceдaтeлят нa бopдa нa диpeĸтopитe нa Неrtz Xeнpи Kaйзeр.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Базар носи коледни чудеса в дом за деца

Regiona

Лошо: 104 нови случая на коронавирус в Благоевградска област

vesito

31 новозаразени с коронавирус в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.