Светият Синод пусна онлайн учебниците по религия

Учебниците по „Религия – Християнство-Православие“ на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия са достъпни онлайн за четене и ползване от родители, учители и ученици в официалния сайт на Светия Синод.
До момента са изработени и готови учебниците от първи, втори, трети, четвърти и пети клас. Вече се подготвят помагала и за прогимназиален и гимназиален етап на обучение.
Учебниците са утвърдени от Министерството на образованието и науката и вече се използват успешно в обучението по „Религия” в българските училища. „Синодалните учебници са продължение на святото Кирило-Методиево дело и делото на техните ученици, оглавено в България от св. Климент Охридски и осенено от неговата епископска благословия за просвещаване на единокръвния ни народ.
Учебниците използват едновременно църковен и разбираем език, с което актуализират за съвременните поколения духовното наследство на светите Седмочисленици, но и ги доближават до нашите езикови и културни корени, до църковно-славянския и старобългарския езици – напр. чрез трите рубрики в учебника за 5 клас: любомъдрие, благонравие и лествица.“, пише на официалния сайт.

 

Свързани новини

Главният мюфтия отслужи молитва за Рамазан Байрам на открито

vesito

ОЛАФ разследва ремонт на несъществуваща сграда в Петрич

vyara

Днес денят ще е слънчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.