Само за ден! Жители на Благоевград замърсиха Делвинско дере, часове след  като бе основно почистено

Недобросъвестни жители замърсиха Делвинско дере само ден, след като то бе основно почистено от общинска фирма „Биострой“. При проверка, извършена от служители към звено „Инспекторат“ при Дирекция „Екология и чиста среда“, е установено, че на място отново има изхвърлени  отпадъци.

В момента, по разпореждане на кмета Илко Стоянов, се събира и извозва боклук от всички нерегламентирани сметища на територията на Благоевград.

Въпреки усилията на общинското ръководство, в резултат на безотговорно отношение от страна на граждани, замърсяването на областния център продължава.

Община Благоевград апелира жителите да изхвърлят отпадъците на определените за целта места.

Следва да се има предвид, че всяка дейност по почистване се заплаща със средства, постъпили в бюджета от отговорните данъкоплатци.

 

Свързани новини

/Видео/ По предложение на групата на ДПС! ОбС прие да се опрости таксата за битови отпадъци на фирмите, засегнати от пандемията

vesito

Къща и плевня горяха в Благоевградска област

vesito

Заради монети и чан задържаха иманяри от Благоевград и Покровник

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.