Сайтът на ДПС публикува речи на Доган: ДПС е матрицата на бъдещето

Маневри с парламентарната подкрепа на ДПС към ГЕРБ озадачиха наблюдателите в последните дни, след акто сайтът на ДПС започна да публикува стари речи на почетния председател Ахмед Доган с намеци към управлението на Бойко Борисов.

Пресцентърът на ДПС публикува на фейсбук страницата си изказване от миналото на почетния председател на Движението Ахмед Доган, съобщи дир.бг.

На 27 юли пресцентърът на ДПС написа:

„Д-р Доган в нощта след Евроизборите 2009 и посланието: „За мен най-страшното нещо в нашия политически живот е мутризацията на политиката!“

Днес, 7 август 2020 г., пресцентърът припомня изказване на Доган от Националната конференция на партията от 12 декември 2009 г. Тогава Борисов беше премиер на няколко месеца, победи благодарение на репликата на Доган за порциите, а после се закани, че ще вкара него и Станишев в затвора. А през 2013 г., когато подаде първата си оставка, каза, че по данни на чужди служби Доган планирал да го убие.

 
 

Д-р Ахмед Доган – философ по природа, либерал по душа и боец – демократ по характер, пише сайтът.

„Пътят продължава и може би най-трудното тепърва предстои. В проекта за развитие на ДПС не беше заложено утвърждаването му като лидерска партия. Но, за съжаление, това е политически факт. Никога не съм си представял дори, че само с едно изкарано от контекста изречение ще променя парламентарния вот на други партии.

Като лидер на ДПС се превърнах в политически гръмоотвод на всички негативни явления и процеси в страната.

Когато кажа нещо съм виновен по правило, когато мълча, съм още по-виновен.

А основната тенденция от последните две години е, че лидерът на ДПС следва да бъде виновен за целия преход.

Хора, които продадоха и разграбиха държавата искат да си измият ръцете с ДПС и неговия лидер. Всички знаете, че съм философ по природа, либерал по душа и боец – демократ по характер. И никой не може да ме стресне.

И в този ред на мисли, пред мен стои много важен казус : или аз съм априори неудобен за всички режими, или мишоците в политическата система са твърде много, както и в живота.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Идеята за ДПС е двадесет и пет години от живота ми и не съжалявам, че го създадох и му се отдадох. Напротив, осъзнах, че принципите на идентичността имат силата на природен закон, за което ви благодаря.

На последните парламентарни избори обществото избра реалността пред нереалистичните очаквания и външния спасител на страната,

което е добре за демократичния процес.

Разбира се, все още външното месианство се трансформира във вътрешно, но това е част от логиката на демокрацията. Убеден съм, че обществото има нужда от политически катарзис и то трябва да го преживее.

Естествено този процес е свързан с предстоящата пълзяща криза по всички направления: управление, бизнес, ценности, политически елит, медия и модели на поведение…

Но този етап е необходим и пътят трябва да се извърви. България трябва да знае какво трябва да направи, и какво да очаква. Останалото е работа на политиците“.

За да направиш най-общ анализ на двадесет годишен период на трансформация, ти трябва да го преживееш. Преживях го отново. И ми се струва, че Пътят продължава и, може би, най-трудното тепърва предстои.

И, накрая, ми позволете да се обърна в личен план към всички вас.

ДПС се превърна в „кръвна група“, „код“, матрица…и визия за бъдещето…

Пожелавам ви от все сърце да приличате на себе си, въпреки промените, които правите в себе си. Дори ако се наложи да възкръсвате, за да бъдете същите!“.

  

 • политика
 • ДПС
 • Доган
 • Пеевски
 • Борисов
 • оставка

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Пожар избухна на единствения руски самолетоносач

  Regiona

  Татяна Дончева пред Фрог: Служебният кабинет е абсолютно необходим за промяна

  Regiona

  Петиция срещу опита на Орбан да наложи цензура над театрите

  Regiona

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.