Ръст от 30% на руските туристи в южната ни съседка

Туристическият поток от Русия към Турция през трите тримесечия на 2023 г. се е увеличил с 30% спрямо същия период на миналата година – до 4,4 милиона пътувания. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на икономическото развитие на Руската федерация след срещата на руско-турската работна група по туризма, проведена в Анкара.

„По време на срещата бяха обобщени резултатите от високия туристически сезон на 2023 г. През последните три тримесечия на 2023 г. ръстът на туристическите потоци от Русия към Турция възлиза на 30% в сравнение със същия период на миналата година и надвишава цифрата от 4,4 милиона пътувания обемът на входящите туристически потоци към Русия се е увеличил със 70%. До края на годината Русия и Турция ще се доближат максимално до предпандемичния обем на туристическите пътувания“, се казва в доклада.

Турската страна изрази готовност да продължи да работи за създаване на максимално комфортни условия за руските туристи. Ръководителите на двете делегации обърнаха специално внимание на перспективите за разширяване на сътрудничеството в областта на привличането на инвестиции в туристически проекти на двете страни. Страните се договориха да разработят съвместна пътна карта за инвестиционни проекти и да я представят на следващото заседание на работната група в Руската федерация през 2024 г.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Вирусът изчезва! 49 нови заразени са регистрирани в неделя

vesito

Πocĸъпвaнe нa злaтoтo, oтĸaз oт мeco…- тoвa ca caмo чacт oт „шoĸиpaщитe“ пpoгнoзи нa Ѕахо Ваnk зa 2023 гoдинa

Regiona

По традиция в Кюстендил: Избират девойка „Кюстендилска пролет“ 2024

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.