Румен Радев: Предлагаме само една болница в Благоевград да има отделение за болните от COVID-19

Румен Радев ще предложи  на здравното министерство – за Благоевград да се разреши не всяко болнично заведение да има отделение за тежко болни с коронавирус, а те да се концентрират в едно здравно заведение, като така останалите ще могат да изпълняват ангажиментите си и да обслужват останалите пациенти.

„Основателно е притеснението във връзка с поставената задача – всички лечебни заведения да обособяват отделни звена за борба с корона вируса. В тази ситуация това крие риск напълно да се блокират болниците и да направи невъзможно лечението на остри хронични, онкологични, кардиологични и спешни случаи. А хората стоят вкъщи и чакат. Това рискува, по мнението и на много специалисти, да повиши смъртността далеч над тази от корона вирус“. Това  заяви президентът  след заседание на кризисния щаб в Благоевград.

Кризата показа, че хазната е празна и трябва заем, той трябва да е под строг контрол, добави  президентът Румен Радев  на журналистическо питане за мнението му за евентуален заем за преодоляване на кризата.

Според държавния глава притеснението у хората е основателно. Със страх и паника обаче не се спира коронавируса. Едно от предложенията било да се сформира едно звено с ясни потоци и то да начертава предстоящите задачи в борбата със заболяването.

Президентът каза,че до сега се е тествал само един път за коронавирус и резултатът е бил отрицателен. Според него не било нужно това да се прави всеки път, при положение че липсват тестове за всички хора.

Както ИА Региона писа Румен Радев участва днес в заседание на Оперативния кризисен щаб в Благоевград.

Свързани новини

Новият мост, свързващ град Симитли и кв. „Ораново“, е готов на над 90 %

vesito

Изложба на студенти и преподаватели към Югозападния университет „Неофит Рилски“

vesito

Арестуваха двама 25-годишни с дрога, откриха и пачки с банкноти в домовете им

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.