Росен Желязков: Транспортът е ключов сектор за българската икономика

Транспортът е ключов сектор за българската икономика. Пандемията затрудни много работата ви, но същевременно показа значимостта на вашата дейност. Вие бяхте и сте на първа линия през цялото това време. Това заяви на среща с превозвачи в Петрич и Симитли водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков.
„Ние сме доказали, че сме ваш партньор, заедно решаваме проблемите и изпълняваме поетите ангажименти пред вас“, каза още Желязков.

Той припомни усилията на правителството на Бойко Борисов за неприемане на ощетяващия българския транспортен бранш пакет за „Мобилност“. На срещата Росен Желязков запознати представителите на бранша от Петрич и региона с последното писмо, изпратено от Европейската комисия, в което се потвърждава българската позиция, че текстовете от Пакета Мобилност I са в противоречие с принципите на Зелената сделка.

Той припомни, че транспортният бранш получи пълната подкрепа на правителството за преодоляване на последствията от кризата с разпространението на COVID-19”. „Изплатени бяха близо 30 млн. лв. финансова помощ за подпомагане на  предприятия, извършващи автобусни превози. Обсъжда се вариант за нов проект за подпомагане през второто полугодие на 2021 след успешната реализация на мярката, която достигна до над 600 предприятия“, каза Желязков.

На срещата присъстваха областният координатор на партията и евродепутат Андрей новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители от Петрич Георги Динев, Стефан Апостолов и Димитър Чолев.

„Заради това, което сме направили заедно и заради това, което предстои, искаме вашата подкрепа на предстоящите избори. Гласувайте с №28 в бюлетината, за да продължи развитието на страната”, призоваха кандидатите за народен представители на ГЕРБ.

Свързани новини

Премиерът освободи заместник областните управители на Благоевград

vesito

Камион-вишка се обърна край Кочериново

vesito

Тотално разочарование: „Промяната“ натика българина в хладилника

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.