Росен Желязков: Правителството на Бойко Борисов винаги е помагало на общините и не е делило кметовете, за нас са важни хората и да решаваме техните проблеми

Правителството на Бойко Борисов винаги е помагало на общините и не е делило кметовете без значение от политическата им принадлежност. За нас са важни хората, затова с решение на правителството бяха отпуснати 245 360 лева на община Якоруда за авариен ремонт на пътя Юндола – с. Черна Места/с. Смолево – с. Бел Камен. Това каза водачът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област Росен Желязков на среща с жители от засегнатите села

Заедно с него бяха заместник-председателя на ЕНП Мария Габриел, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева и кандидатите за народни представители д-р Емил Тончев, Ивайло Златанов, Александър Мацурев, Александър Петков и Никола Джингаров.

„Важно е да покажем  това, което сме направили и да гарантираме, че винаги може да разчитате на партия ГЕРБ”, заяви още Росен Желязков.

По време на срещата жителите на Старо Смолево поставиха свой проблем и обясниха, че от десетилетия преминават през железния път на теснолинейката, използвайки водостока под нея, който не е предназначен за преминаване на хора и пътни превозни средства. Росен Желязков се ангажира да се направи прелезно решение, което ще е, по думите на местните, най-голямата и важна придобивка от десетилетия.

По-късно Росен Желязков, заедно с Мария Габриел и кандидатите за народни представители посетиха и гр. Хаджидимово, където се изгражда нов физкултурен салон на СУ „Никола Вапцаров“. Средствата в размер на 722 220 лв. са отпуснати с Постановление на Министерския съвет.

„Благоевградска област е облагодетелствана от много фактори- и географски, и като транспортна свързаност. Целта ни е да привличаме повече инвестиции и създаване на квалифицирана работна ръка”, коментира в Хаджидимово Росен Желязков.

Той подчерта, че усилията  на ГЕРБ са насочени към подобряване на инфратаструктурата на Хаджидимово, където се строи европейски път, който да осигурява безпрепятствено движение на стоки и хора.

„Националният ангажимент на правителството е в създаването на възможности за по-добра производителност на труда, по-образована и квалифицирана работна ръка, инвестиции със смислена добавена стойност. Ангажиментът ни е образование,повишаване на експертиза и дигитални умения, защото така сме конкуретноспособни”, коментира още Росен Желязков. Той подчерта, че ГЕРБ през последните 12 години показа, че чува гласа и проблемите на хората. „ Подкрепата за политиките на ГЕРБ е подкрепа за успеха и просперитета на България”, категоричен бе Росен Желязков.

 

Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел подчерта, че за нея е важно в родния ѝ град Хаджидимово да има модерна образователна инфраструктура. „Образованието е ценност, искаме да дадем перспектива и хоризонти за развитие на младите хора. Затова тук пред вас идва един силен екип, заедно – местната, националната власт и на европейско ниво, решаваме проблемите”, подчерта Мария Габриел.

Свързани новини

Кмет се поклони пред Любомир и роднините му за дарени органи

vesito

Кръв оплиска пътя край Градево! Млад мъж загина при верижна катастрофа

vesito

Кирил Десподов остана неизползвана резерва при зрелищен хикс на Щурм

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.