Росен Желязков: Инфраструктурата остава приоритет за ГЕРБ, продължаваме работата по стратегически за регионите проекти

Инфраструктурата остава приоритет за ГЕРБ, затова продължаваме работата по стратегически за регионите проекти. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков при оглед на пътя с. Струмяни – ГКПП „Клепало“, който ще свързва общините Струмяни – Берово /Северна Македония/.

Задено с него бяха областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар на партията Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители Димитър Урдев и Николай Михайлов, общинското ръководство на ГЕРБ-Струмяни

Росен Желязков уточни, че, до новия граничен пунк  Клепалото остават да се изградят още 7.5 км, като 22 км вече са готови. Има осигурено финансиране, предстоят устройствените процедури, като този месец ще е готов парцеларният план.

„След близо 20 години този пункт ще отвори нова връзка с Република Северна Македония,което е изключително е важно за хората в тази част на региона. Тов ще подпомогне развитието на туризмът, културния и търговският обмен между двете страни. Обектът е стратегически и ще бъде изграден  бързо и може да е факт още тази година”, коментира Росен Желязков.

Той бе категоричен, че всичко свързано с пътната инфраструктура е приоритет за ГЕРБ, заради безопасността и удобството на пътуващите.

„Не поемаме обещания еднопосочно и самоцелно, а само ангажименти, които можем да изпълним”, заяви водачът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област.

Свързани новини

Шестима души нарушиха карантината в Пиринско

desi

Арест в Благоевград! Задържаха шефа на дознателите във 2 РУП

vesito

Голям батак! Кой го прави!? Томов върна за преразглеждане решението на ОбС за изграждането на паркинг в района, отреден за нова църква при пазара в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.