Родна фабрика произвежда ядливи чаши за кафе

Първата иновативна фабрика в Европа за производство на ядливи биоразградими чаши за кафе беше официално открита в индустриална зона „Тракия“ в Пловдив.

Основната цел на фирмата, която произвежда чашите, е да намали голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат за повече от 400 години, разказва БНР.

Заводът е собственост на млада пловдивска компания, която предлага своите чаши в над 30 държави в цял свят.

Компанията е част от зелената революция и носи специално послание към потребителите като основната цел е да се редуцира голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат за повече от 400 години.

Производствената сграда е с площ 3600 кв. м. В момента се произвеждат 2.5 млн чаши месечно, а след пускането на още три производствени линии капацитетът ще се вдигне на 10 милиона месечно.

Сред официалните гости на събитието бе и министърът на икономиката Даниела Везиева, която подчерта, че когато предприемачеството се срещне с професионализма се получават резултати. „Ще се радвам за новите мерки, които предстои да разкрием, да кандидатстват фирми като тази“,отбеляза тя.

Този продукт е гениален, истинска наслада за потребителите, коментира и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Видове градински инструменти

vesito

Откриха нов вид земетресения

Regiona

Дъщерята на Ванко 1 остана без гадже

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.