Риск от нови катастрофи при Кресненското дефиле

Катастрофи с жертви в района на Кресненското дефиле не е имало след поставянето на разделителни колчета между пътните платна. Те бяха монтирани миналата година. Наша проверка установи, че в момента липсват около 70 броя от тях, уточнява БНТ. Изпочупените физически разделители в дефилето периодично биват подменяни, но липсата им в определени участъци може да доведе до инциденти. Само дни след поставянето на колчетата в дефилето, някои от тях бяха изпочупени. От Пътната агенция монтираха нови. Те обаче отново бяха отнесени, липсват и сега. Според инструктори – това може да подлъже по-неопитни шофьори да предприемат изпреварване.

Хората, които често се движат по трасето, разказват, че пътуването вече е далеч по-спокойно и безпроблемно. Необходима е обаче и сериозна поддръжка. Според експерти невандалски прояви са причината за изпочупените колчета. По-скоро лентите за движение са тесни, а при преминаване на по-високогабаритни превозни средства колчетата биват събаряни. „Според мен са случайно счупени тези колчета, не вярвам някой да е недоволен, може би в началото имаше някаква степен недоволство от поставяне на тези колчета, но мисля, че всички видяхме че тази идея работи и е много ефективна“, каза Емил Христов – автоинструктор. От Агенция „Пътна инфраструктура“ отговориха, че подмяна на счупените колчета предстои през месец август. Следващият етап от изпълнението на мерките за безопасност в дефилето предвижда поставяне на постоянно видеонаблюдение по цялата отсечка, с цел повишаване на дисциплината на шофьорите.

Свързани новини

4 бази за въздушните линейки – ще имат 68 лекари (Обзор)

vesito

Повишено внимание по пътя Благоевград-с. Габрово

vesito

Орисницата баба Ема, зарадва с подаръци от Общината всички новородени в Струмяни

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.