РЗС: Ръцете, които посягат към парка на Сандански са за белезници!

РЗС остро възразява срещу всякакви опити да се преотреждат терени с цел застрояване на парк „Свети Врач“ – Сандански. Настояваме категорично т.2 от дневния ред на заседанието на Общински съвет – Сандански насрочено за 27.02.2020г. да отпадне.

Апелираме за формиране на комисия в Общинския съвет – Сандански, която да установи нарушаван ли е мораториума наложен със заповед №УТИ-121 от 22.12.2016г. и да изработи пътна карта с конкретните стъпки водеща до обявяването на парк „Свети Врач“ за паметник на градинарското и парково изкуство по закона за културното наследство.

Ние от РЗС винаги сме отстоявали тезата, че парк „Свети Врач“ е белия дроб и най-красивата част от лицето на Сандански и всеки, който посяга комерсиално към парка трябва да бъде спрян.

Призоваваме гражданите на Сандански за активност, информираност и при необходимост за действия в защита на парк „Свети Врач“ – Сандански.

Свързани новини

Бившият Тубдиспансер в Благоевград се превръща в отделение за лечение на пациенти с коронавирус

vesito

Забраниха достъпа до Банско!

desi

Царица в кухнята! Благоевградчанката Деница Будева готви негърче в комбинация топло и студено

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.