РЗИ Благоевград с последни данни за коронавируса в Пиринско

РЗИ Благоевград изнесе данни, свързани с коронавирус COVID-19.Към днешна дата броя на потвърдените положителни случаи на коронавирус в референтна лаборатория, на територията на област Благоевград са общо 96 лица. От тях:
Домашна карантина – 67 лица / 13 излекувани /;Хоспитализирани – 22 лица;На интензивно лечение – 2 лица;Починали – 5 лица;

За периода от 04.05.2020г. до 11.05.2020г. са въведени диагностицирани с COVID-19 – 33 лица. Издадени 23 бр. предписания на положителни за COVID -19 и 48 броя на контактни лица за домашна карантина.

За същия период на ГКПП пунктове на територията на областта са издадени 1373 бр. предписания за задължителна карантина на влизащи в страната граждани.
Брой на лицата, на които се извършва медицинско наблюдение от служители на РЗИ, които не са осъществили правото си на избор на ОПЛ – няма.

Извършени съвместни проверки с РУ на МВР за спазване на домашна карантина–109 бр.
В гр.Банско са извършени 1453 бр. изследвания с бързи тестове, при което са установени 5 лица с Ig M (+) резултат, 27 лица с Ig M (+) и IgG (+) и 42 лица с IgG (+). Взети материали за PCR изследване от 33 лица, като от тях положителен за COVID -19 е едно лице.

До момента са направени РCR изследвания на персонал и потребители в Защитени жилища 1 и 2 за лица с умствена изостаналост гр.Банско – 23 лица и в Дом за пълнолетни лица с физически увреждания с.Долно Драглище – 89 лица. Всички са отрицателни.

За периода 04-10.05.2020г. са взети 130 бр. проби за РCR изследвания, като от тях 70 бр. в Дома за стари хора в гр.Благоевград ж.к.Струмско. С положителен за COVID -19 резултат е едно лице, в добро състояние, без симптоми, карантиниран в Дома за стари хора.

Свързани новини

Двама служители в община Благоевград с коронавирус

vesito

Убитият Йордан Динов от Благоевград щял да издаде Божков за черното тото

vesito

Любовна афера остана в историята! Митко Калайджиев и Красимира се разделиха окончателно

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.