Рецепта на деня: Ягодово парфе

Необходими продукти:

200 г какаови бисквити
50 г краве масло

за крема:

300 г захар
200 г ягоди
300 мл животинска сметана
250 мл сироп от ягоди
6 яйца
2 с. л. царевично нишесте
3 ч. л. желатин

Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното масло.

Сместа се изсипва във форма за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия. Притиска се добре. Основата се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор и се оставя да се охлади.

Жълтъците се отделят от белтъците, разбъркват се с нишестето, половината захар и сиропа от ягоди и се готвят на умерен огън при постоянно бъркане, докато сместа се сгъсти.

Желатинът се накисва в 30 мл вода. След това се разтопява на водна баня и се добавя към жълтъчната смес. Разбърква се и се оставя да се охлади на стайна температура.

Останалата захар се сипва в касерола, наливат се 150 мл вода и се вари, докато се получи захарен сироп, трябва да достигне 117 градуса.

Белтъците се разбиват на сняг. Горещият захарен сироп се налива към тях на тънка струйка, при постоянно разбиване.

Белтъчният сняг се прибавя на няколко пъти към крема от жълтъци, като се разбърква внимателно.

Сметаната се разбива на сняг и също внимателно се разбърква с крема.

Получената пухкава смес се изсипва върху основата. Прибира се в хладилника за една нощ.

Украсява се с пресни ягоди, нарязва се и се сервира, пише bonapeti.bg.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Илън Мъск в топ 10 сред най-богатите в света – ето какво е състоянието му

Regiona

Мъжете боледуват по-тежко и по-често умират от COVID-19

Regiona

Вижте Деси Фотосесията без грим

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.