Рецепта на деня: Юнашки качамак

Качамакът, роднина на румънската мамалига и италианската полента, заема заслужено място в сърцата на мнозина. Прекрасно е да събудите семейството си с аромата на запечен качамак с масло и сирене, но в тази му версия може да го сервирате и като късен обяд, пишат в кулинарната книга „Изкуството на истинската храна“.

Необходими продукти:

1 чаша царевичен грис
2 чаши вода
1 чаша листа от спанак
100 г бяло сирене
7-8 маслини
2-3 печени червени чушки
3 с. л. масло
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете царевичния грис на среден огън в леко подсолена вода, бъркайки с дървена шпатула, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

Междувременно загрейте фурната до 200 градуса. Излейте в плитка тавичка, като преди това разбъркате с пресните листа от спанак. Отгоре наръсете сиренето и украсете с половинките маслини и чушките на ивички.

Запечете на силна фурна за 20 мин. и преди сервиране залейте със сгорещеното масло и поръсете с пресен лук.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Борят коронавируса с… готварска сол

Regiona

Приключението да обичаш зодия Близнаци

Regiona

Рецепта на деня: Шоколадово брауни с ягоди

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.