Рецепта на деня: Турска лютеница

Необходими продукти:

3 кг. домати
1 кг червени чушки
250 гр. зелени чушки
2 глави чесън
Магданоз
1 с.л. сол
200 мл. зехтин
Оцет на вкус

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера изсипете зехтин и оцет и сложете на котлона да се нагрява.

Доматите се измиват, почистват от люспите, режат на големи парчета и след това се слагат в блендер. Доматената смес се излива в тенджерата и се разбърква много добре. Оставя се да се задуши за около 40 – 45 минути и през това време се обработват чушките. Те също се смилат.

Чесънът се пресова, магданозът се реже на ситно. Чушките се изсипват към доматите, добавят се чесъна и магданоза и продължаваме да задушаваме. Варите толкова време, колкото желаете да ви е гъста лютеницата. Накрая се добавя и солта. Ако смятате, че една лъжица не е достатъчна, поръсете още, според вкусовите си предпочитания.

Предварително се стерилизират бурканите и капачките. Разлива се готовата лютеница, затварят се добре и се оставят обърнати с капачките надолу. Съхраняват се на тъмно и хладно място, пише Actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Грандиозно начало за есенния ТВ сезон с „Игри на волята: България“

Regiona

Нов световен рекорд за гледане на един и същи филм

Regiona

Ники Илиев нажежи страстите (СНИМКА)

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.