Рецепта на деня: Торта „Малаков“

Като всички популярни десерти вариациите в рецептата за торта „Малаков“ са изключително много. В едни бишкотите са повече, в други има бисквитен блат, в трети какао. Предлагаме ви интерпретацията на gotvach.bg.

Необходими продукти:

бишкоти – 45 – 50 бр.

прясно мляко – 200 мл

кафе – 200 мл готово

коняк – 100 мл

За крема:

масло – 150 мл

пудра захар – 200 г

бадеми – 150 г счукани или орехи

сметана – 200 г

жълтъци – 3 бр.

За гарниране:

сметана – 200 – 250 г

пудра захар – 4 с.л.

бишкоти

шоколад – за разтопяване

Начин на приготвяне:

За крема разбийте на пяна маслото и постепенно добавете пудрата захар, жълтъците, счуканите бадеми (орехи) и сметаната. Трябва да се получи доста стегнат крем.

Пригответе си тортена форма и покрийте дъното ѝ с бишкоти, като потапяте всяка за кратко в смес от коняк, кафе и мляко. Отгоре залейте с крем – с дебелина около 1 см и отново наредете по същия начин ред бишкоти. Редете, докато продуктите свършат и най-отгоре завършете с бишкоти.

Покрийте тортата с прозрачно фолио и я сложете в хладилник. На следващия ден разбийте сметаната със захар и намажете отгоре тортата, като може да направите леки бразди за украса и да шприцовате розички.

Няколко бишкоти се потапят до половина в разтопен шоколад или кувертюр и след като шоколадът стегне, с тях се доукрасява тортата „Малаков“.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Рецепта на деня: Гръцки мармалад от мандарини

Regiona

Саня Борисова съблазнява отново, но този път…

Regiona

Трите най-успешни зодии

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.