Рецепта на деня: Сочен тиквеник

Необходими продукти:

кори за баница – 1 пакет

тиква – 1.3 кг

масло – за намазване

захар – за поръсване

канела – 1 с.л.

орехи – 1.5 ч.ч, смлени

За сиропа:

вода – 2 ч.ч.

захар – 1.5 ч.ч.

Начин на приготвяне:

Тиквата се рендосва и се поставя в тенджера да се задуши заедно с канелата и малко захар.

Взимате една кора, намазвате я леко с краве масло и поръсвате със захар, сместа от тиквата и орехите.

Завивате корите на руло и съединявате двата края, така че да се образува кръг.

В тава, която сте намазали с олио, подреждате готовите рула едно до друго.

Поставяте във фурната и печете до зачервяването им.

Вадите и заливате с готовия сироп, който сте направили предварително и се е изстудил.

Оставяте тиквеника за ден да престои и тогава се консумира, пише trafficnews.bg.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

37-годишен копирайтър от Кърджали е новият „Мастър шеф“

Regiona

Най-полезните съвети за черния ни дроб

Regiona

Десет неща, които трябва да направите до края на лятото

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.