Рецепта на деня: Сладкиш с боровинки

Необходими продукти:

1 и 1/3 ч. ч.  брашно

2 ч. л. бакпулвер

1/2 ч. л. мляна канела

1/8 ч. л. сол

2 яйца

щипка сол

113 г краве масло

1 ч. ч. кафява захар

1/2 ч. ч. прясно мляко

400 г пресни боровинки

Начин на приготвяне:

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Брашното се смесва с бакпулвера, канелата и солта. Разбърква се добре и се оставя настрани.

Кравето масло се разбива със захарта до кремообразна консистенция. Прибавят се жълтъците и тестото се разбива 2 минути с миксер.

Добавя се половината от брашнената смес и тестото се разбърква. Сипва се млякото и останалата брашнена смес. Тестото се разбърква много добре.

Отделно белтъците с щипка сол се разбиват на твърд сняг. Една четвърт от белтъците се прибавят към тестото и внимателно с дървена (силиконова) лъжица се разбъркват. След което се прибавят останалите белтъци и отново внимателно се разбърква тестото.

Сипват се измитите и подсушени боровинки и тестото се разбърква.

Огнеупорна тава (продълговата тава за кекс) се намаслява и се застила с хартия за печене.

Фурната се загрява на 180 С.

Тестото за боровинковия сладкиш се изсипва в подготвената тава и се пече 35-40 минути.

Охлажда се и се поръсва с пудра захар, пише rozali.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Представители на зодия Телец, Дева или Козирог ще са търсена и предпочитана компания днес

bilyana

ПОРОК: Венци Венц отказва вреден навик

Regiona

Престилка за готвене – практична форма, материя, цвят и стил

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.