Рецепта на деня: Сладка баница с череши на тиган

Необходими продукти:

300 гр. череши + за декорация

2 яйца

100 гр. захар

1 пакетче ванилия

100 мл олио

150 мл прясно мляко

200 гр. брашно

14 гр. бакпулвер

пудра захар – за поръсване

За карамелизиране:

1 с.л. краве масло

1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Най-важното в тази рецепта е тиганът. Трябва да е тиган с незалепващо покритие и да има капак.

В тиган с диаметър 28 см загрявате 16 гр. краве масло. Добавяте 1 с.л. захар и карамелизирате. Махате от котлона и редите, покривайки цялото дъно на тигана, череши, на които сте премахнали костилките предварително.

В купа разбивате 2 яйца със 100 гр. захар. Добавяте 1 ванилия, 100 мл олио, 150 мл прясно мляко и 200 гр. брашно, смесено с 14 гр. бакпулвер. Бъркате до получаване на еднородна смес. Със сместа заливате черешите в тигана, заглаждате с шпатула, поставяте капака и печете на средна температура за 20-25 минути.

Два-три пъти с домакинска хартия изтривате капките по вътрешната страна на капака. Когато сладката баница е готова, поставяте чиния върху тигана и обръщате баницата в нея. Връщаме пак в тигана да се запече и от другата страна за 5 минути.

Сервирате сладката баница с череши на тиган, поръсена с пудра захар и пресни череши, пише Actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Бум на балконските сватби по света

Regiona

Рецепта на деня: Гъби с подправки в заквасена сметана

Regiona

Рецепта на деня: Яйца по шотландски

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.