Рецепта на деня: Свинско месо с дроб и кисело зеле на сач

Необходими продукти:

700 г свинска плешка
300 г свински черен дроб
100 г сланина
1 кг кисело зеле
1 глава лук
свинска мас
1 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Сачът се намазва със свинска мас и се загрява на котлона. Фурната се включва да загрее на 200 градуса. На сача се слага нарязаната на хапки свинска плешка и се пържи до златист цвят. Добавя се 2-3 с.л. свинска мас, нарязаният на едро лук, нарязаната на хапки сланина и свинският дроб, нарязан на ивици.

Щом дробът се задуши, се овкусява със сол, червен и черен пипер и се добавя отцеденото и нарязано кисело зеле. Оставя се да се запържи.

Сачът се прехвърля във фурната, оставя се да се готви, като периодично се разбърква. Препоръчително е дробът да е под зелето, за да не изсъхва.

Когато е готов, кебапът се оставя за няколко минути да се запече и отгоре, пише trafficnews.bg.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Нелепа беда споходи разсъблечената Натали Трифонова (СНИМКА)

Regiona

Леарт Докле от „Братя“ обещал на майка си ваксина за вечна младост

Regiona

ЗАРАЗАТА НЕ ПОДБИРА: COVID-19 тръшна и треньора на ВИП-овете Сами Хоссни

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.