Рецепта на деня: Самоси – хрупкави зеленчукови пирожки

Необходими продукти:

300 гр. брашно

2 ч.л. сол

1 глава лук

5 картофа

400 мл олио

1 ч.л. кимион

1 люта чушка

150 гр. грах

кориандър – млян и пресен

1 ч.л. гарам масала

джинджифил

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с 1/2 ч.л. сол и добавете 4 с.л. олио. започнете да месите, докато се получат трохи и доливайте постепенно около 110 мл вода. Готовото тесто леко намазнете и го оставете за 30 минути.

Сварете, обелете и нарежете картофите на малки кубчета. загрейте 4 с.л. олио в дълбок тиган. Намалете температурата и запържете ситно нарязани лук, след което добавете граха, джинджифила, ситно нарязаните чушки и скълцан кориандър на вкус, нарязаните картофи, сол, кимион, около 1 ч.л. млян кориандър и 1 ч.л. гарам масала. След няколко минути бъркане махнете от котлона.

Разделете тестото на 10 топчета и ги разточете на кръгчета с диаметър 12 сантиметра. Кръгчетата се делят на 2 и всеки полумесец се навива на нещо като конус, като се слепва с вода.

Напълнете ги с плънката и ги покрийте. Изпържете индийските самоси на маслена баня – трябва да станат кафеникави и хрупкави.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Рецепта на деня: Украински борш

Regiona

Пари и щастие за три зодии другата седмица

Regiona

ЧЕРНА СТАТИСТИКА: Коронавирусът покоси любимата баба на Гери Дончева

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.