Рецепта на деня: Салата „Коб“

Салата Коб е създена през 1937 г. от Боб Коб (Робърт Хауърд Коб), който тършувал из кухнята на холивудския си ресторант посред нощ, търсейки нещо за похапване. Според друга теория, салата Коб е създадена от главния готвач на ресторант Браун Дерби – Робърт Крайс, и е наречена с това име в чест на собственика Боб Коб.

Много хора твърдят, навярно с основание, че салатата Коб е „салата от остатъци“. В различните рецепти пропорциите на продуктите варират, но нещата изглеждат горе долу така:

Необходими продукти:

1/2 маруля

1 авокадо

2 твърдо сварени яйца

2 средно големи домата

2 бр . пилешки пържоли от гърди, без кожа

4 резена бекон

100 гр. синьо сирене

половин глава лук

Дресинг:

3 с. л. зехтин

2 с. л. винен оцет

1 с. л. лимонов сок

1 с. л. дижонска горчица

1 с. л. сос Уорчестър

1 малка скилидка чесън

сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Особеното при салата Коб е нейното подреждане – всички продукти се подреждат в редички един до друг, без да се разбъркват.

Изпечете пилешкото филе и беконът на скара или на сух тиган и ги нарежете на парченца. Нарязаните зеленчуци, яйцата и сиренето подредете в редички. Дресингът може да се поднесе отделно или зеленчуците да се овкусят преди подреждането.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Хороскопът за днес! Неприятни новини за две зодии…

vesito

Рецепта на деня: Сурова туршия от карфиол

Regiona

Факти за мозъка, които ще взривят ума ви

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.