Рецепта на деня: Руски олади

Олади са малки, бухнали палачинки, които се поднасят солени или сладки. Вариантите за приготвяне на олади са безброй. Sladkoisoleno.com представя основната рецепта, а вие може да експериментирате със солени и сладки добавки

Необходими продукти:

2 яйца
1ч.ч. кефир или кисело мляко
2с.л. захар
щипка сол
1с.л. разтопено масло
1ч.л. хлебна сода
1ч.ч. бяло брашно
малко олио за пържене

Начин на приготвяне:

В купа се разбиват леко яйцата със захарта, млякото и солта. Добавя се разтопеното масло и се разбърква. Изсипва се наведнъж пресятото брашно и върху него – лъжичката хлебна сода! Разбърква се тестото и се оставя на плота за 20-30мин.

В добре загрят тиган се капва малко олио и с лъжица се изсипва от сместа, на купчинки, на разстояние една от друга. Огъня се намалява и оладите се пържат, докато на повърхността се образуват дупчици и тестото видимо се стегне. Внимателно, с лопатка се обръщат да се зачервят и от другата страна. Поднасят се топли предимно със заквасена сметана или сладко.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Рецепта на деня: Пържени филийки по италиански

Regiona

Хороскопът: Овен, Лъв, Стрелец- днес няма да ви липсва внимание…

vesito

Деси Цонева се маже с крем за 500 лв.

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.