Рецепта на деня: Пържено свинско по селски

Простичко и лесно за приготвяне ястие, от което любителите на мръвките ще си оближат пръстите.

Необходими продукти:

800 гр. свински врат

1 червена чушка

250 гр. гъби

30 мл олио

1 ч.ч. бульон

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парченца с приблизително еднаква големина.

За пърженето използвайте метален или чугунен тиган, тефлоновият в случая не се препоръчва, пише vkusi.me. Загрейте мазнината в тигана и сложете месото да се запържи за 10-15 минути, след това сипете бульона и разбъркайте.

Намалете температурата на котлона и задушавайте месото до изпаряване на течността.

Трябва да остане само на мазнина и да започне да се пържи отново, тогава добавете нарязаните гъби и червената чушка. Гответе до златист цвят на гъбите и месото, накрая поръсете със сол, черен пипер и малко магданоз.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Алкохолът отслабва имунитета

Regiona

Кърваво меле с участието на гардове на бившата на Коко Динев

vyara

Зодиите, които никога не биха се събрали с бившата си половинка

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.