Рецепта на деня: Пухкав хляб в хлебопекарна

Необходими продукти:

вода – 270 мл (леко топла )

олио – 3 с.л.

захар – 2 ч.л.

сол – 1 ч.л. (пълна)

суха мая – 1 ч.л.

брашно – 450 г (бяло тип 500)

Начин на приготвяне:

Изсипете топлата вода в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и олиото. Пресейте брашното и го сипете също върху течните съставки. На последно място най-отгоре на всички продукти изсипете маята.

Пуснете хлебопекарната и изберете програма за основен хляб – номер 1. Моето семейство харесваме със средно препечена коричка и така го избираме. С тази рецепта ще получите един уникален на вкус хляб! От брашното много зависи качеството на вашия хляб, затова използвайте хубаво брашно, пише Actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Олга Куриленко с уникална фотосесия (СНиМКИ+ВИДЕО)

Regiona

Кредит без лихва – каква е уловката и има ли такава изобщо?

Regiona

Лили Иванова се преклони пред паметта на легендарна журналистка (СНИМКА)

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.