Рецепта на деня: Пухкави тиганички

Необходими продукти:

айрян – 300 мл
сода бикарбонат – 1 ч.л. равна
захар – 3 ч.л. равни
сол – 1 щипка
брашно – 1 ½ ч.ч. (чашата е 200 мл)

Начин на приготвяне:

Направете айрян със съотношение 50:50 кисело мляко и вода.

Сипете айряна в купа и добавете содата, бъркайте докато шупне. Прибавете захарта и солта (не превишавайте дозата им), разбъркайте, за да се смесят добре.

Пресейте брашното и го прибавете на етапи при непрекъснато бъркане, до гладка и еднородна смес.

Нагрейте тигана и налейте малко олио, пържите на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв цвят.

Добре е всяко ново зареждане на тигана с тиганички да е ново и зареждането на олио, затова наливайте от олиото по-малко, за да се абсорбира от тиганичките.

Подредете ги в чиния, постлана с кухненска хартия, за да абсорбира излишната им мазнина.

Моята баба ги поръсваше със кристална захар и ги хапвахме с компот. Но в днешно време можете да замените захарта с мед, сладко или плодов сироп, съветват експертите от gotvach.bg.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Откриха вкаменелост от най-древния хищник на планетата (ВИДЕО)

Regiona

Как да сме щастливи, докато сме необвързани

Regiona

Къде да вземете пари, ако банките ви откажат заем?

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.