Рецепта на деня: „Пуканки“ от пилешко месо с млечен сос

Необходими продукти:

500 г пилешко филе
400 г бял хляб (стар)
1 ч.л. риган
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сушен чесън
1/2 ч.л. суха мащерка
2 с.л. зехтин
3 яйца
60 г пармезан
150–200 г брашно за овалване
сол на вкус

За соса:

200 г гъсто кисело мляко
1 с.л. горчица
1 ч.л. мед
1 скилидка чесън
сол на вкус

100 г микс зелени салати за сервиране

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на кубчета и го овкусете с риган, сушен чесън, червен пипер, мащерка, сол и зехтин. Оставете го в хладилник за 30 минути.

Сложете хляба в блендер и го смелете на трохи. Изсипете ги в плитка тава и ги запечете във фурна на 180 градуса за около 8 минути. Извадете и охладете. Разбъркайте трохите с настъргания пармезан.

Оваляйте пилешкото в брашно, потопете в разбити яйца и покрийте с галета и пармезан. Сгответе хапките в Еър Фрайър (Airfryer) за 10-15 минути или ги изпържете в тиган на маслена баня. .

Направете соса, като смесите киселото мляко със стрития на паста с малко сол чесън, меда горчицата. Сервирайте хапките със соса и микс от зелени салати, пише Бон Апети.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

54-годишната Холи Бери: Намерих своя човек (ВИДЕО)

Regiona

Никол на Николета с дрехи за 1000 лева и телефон за 2 бона

Regiona

Коледното настроение завладя Кралицата

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.