Необходими продукти:
пилешко филе – 500 г
масло – 2 с.л.
чесън – 2 – 3 скилидки
ябълков оцет – 1 с.л.
соев сос – 1 с.л.
мед – 100 г
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
брашно
олио – няколко с.л. за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязвате пилешкото на тънко, поръсвате със сол и черен пипер. Оставяте малко да поеме, отпенвате в брашно и запържвате в малко мазнина до готовност.
След като са готови всички пилешки филенца, махате олиото от тигана, слагате маслото и запържвате ситно нарязания чесън. След като се запържи чесънът, добавяте оцета, соевия сос и меда.
Оставяте да се сгъсти соса и връщате пилешкото в тигана като обръщате често, за да поеме от соса.
След 2-3 минути сваляте от котлона и се наслаждавате на резултата.