Рецепта на деня: Пилешки дробчета в бекон на шиш

Пилешките дробчета са широко популярни в българската домашна кухня. Те се приготвят бързо и лесно и са идеалното мезе както за чаша бира, така и за чаша вино, особено с тази оригинална рецепта.

Необходими продукти:

500 гр. пилешки дробчета (охладени)
36 ленти бекон (около 350 г)
1 скилидка чесън
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Дробчетата се почистват и ако има нужда, се режат на по-малки парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата. Дробчетата се намазват с овкусената горчица.

Всяко парче се увива в лента бекон. Набучват се на шишове и се поставят в тава, застлана с пергаментова хартия.

Пекат се около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

Поднасят се веднага със сос по избор или салата.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Зодиите, които трябва да променят живота си

Regiona

Разбиха голям мит за пчелния мед

Regiona

Каква майка си според зодията

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.