Рецепта на деня: Пилешки бутчета с карамелена коричка

Необходими продукти:

6 пилешки бутчета

1 чаена лъжица червен пипер

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

2 с.л. соев сос

4 скилидки чесън

100 грама брашно

Масло

Начин на приготвяне:

Пригответе марината от меда, чесъна и соевия сос. Поставете в нея бутчетата и оставете в хладилника да се охлади и да поеме за около 2 часа. Когато времето започне да изтича, загрейте фурната на 200 градуса, а междувременно поставете брашното и червения пипер в подходяща купа. Вземете си достатъчно голяма тавичка и поставете хартия за печене отгоре, след което я намажете с маслото.

Време е да извадите бутчетата от хладилника и да ги отцедите добре. След като сте ги отцедили от излишната марината, оваляйте всяко едно от тях в сместа от брашно и червен пипер. Поставете в тавата и когато сте готови с всички – поръсете със сол и черен пипер. Идва ред на останалата марината – залейте бутчетата с тях, преди да я поставите във фурната. Покрийте с алуминиево фолио и чак след това ги сложете да се пекат във фурната.

Изчакайте около 30 мин., а след това извадете и премахнете фолиото. Пъхнете пак във фурната за още около 15-тина минутки, след което месото ви е готово! За завършек и свеж вкус може да поръсите с пресен магданоз накрая, но това е по ваше предпочитание, пише Actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Рецепта на деня: Домашен сладък суджук

Regiona

Какъв е бащата Козирог?

Regiona

Пирин ще трябва доста да вдигне темпото, ако иска да се завърне бързо в елита на родния футбол

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.