Рецепта на деня: Пикантен индийски сладолед – Кулфи

Необходими продукти:

400 мл кондензирано мляко, подсладено
1 чаша прясно мляко, пълномаслено
1 чаша сладкарска сметана
¼ чаша сухо мляко
½ чаена лъжица кардамон
¼ чаена лъжица морска сол
1 щипка шафран
¼ чаша счукано кашу, печено
¼ чаша счукани шамфъстъци
¼ чаена лъжица бадемов екстракт

Начин на приготвяне:

В тенджера на средна температура смесете кондензираното и обикновеното мляко, сухото мляко, сметаната, кардамона, морската сол и шафрана. Разбърквайте, докато се смесят добре. Намалете котлона на слабо и оставете сместа да се сгъсти леко. Внимавайте да не завира. Нека да се сгъстява за около 15 минути. Разбърквайте постоянно. След около 15 минути свалете от котлона и оставете да изстине. Прецедете сместа през фина цедка.

Разпределете сместа в малки силиконови кошнички за мъфини. Добавете към всяка от тях от натрошените ядки и бадемовия екстракт. Покрийте и приберете във фризер за през нощта. Сервирайте, като обърнете всяка кошничка в чинийка, така че да се получи нещо като замразен пудинг. Гарнирайте с още ядки по желание, пише flagman.bg.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Защо най-добрите домакини слагат лъжица сол на прането

Regiona

Какво се случва с двойките с дългогодишна връзка?

Regiona

Рецепта на деня: Солени маслени бисквити

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.