Рецепта на деня: Патешко магре

Патешкото магре е сред най-предпочитаните специалитети на елитните ресторанти. Но не е необходимо да посетите заведение, за да се насладите на този деликатес. Може да изненадате и семейството си вкъщи, приготвяйки го сами. Gotvach.bg предлага една лесна рецепта за приготвяне на патешко магре.

Необходими продукти:

1 бр. патешки гърди с кожата

100 г кафява захар

100 мл сладникав алкохол или червено вино

1 с.л. течна готварска сметана

50 г сладко от смокини

1 – 2 с.л. мед

розмарин

сол

Начин на приготвяне:

В неголяма тенджера сипете 200 мл вода, 100 г захар и алкохола и загрейте, докато се получи захарен сироп. Добавете в него и сладкото от смокини и оставете да ври, до омекване на плодовете. Разбъркайте с 1 с.л. сметана и меда.

Направете леки разрези от двете страни на патешките гърди и посолете. По желание може да поръсите и с черен пипер. Оставете го да престои за 20-тина минути. Загрейте грил тиган и изпечете патешкото по 7-8 минути от всяка страна. При обръщане подправете месото с малко розмарин.

Нарежете патешките гърди на филии и полейте със соса.

Поднесете с чаша хубаво червено вино.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Хороскоп за 05 май. Добър ден за две зодии…

vesito

Рецепта на деня: Салата „Коб“

Regiona

Астропрогноза: Телец – ще разберете защо казват, че “любовта върти света”, Везни – напрежението е в самите вас…

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.