Рецепта на деня: Миш-маш с печени чушки

През лятото обикновено приготвяме миш-маш със сурови чушки, през зимата и пролетта се радваме на този, с печените чушки. Определено има разлика във вкуса. Ето как се приготвя:

Необходими продукти:

4-5 домата

10 бр. печени червени чушки

1 глава лук

100 гр. сирене

5 яйца

Сол на вкус

Черен пипер

Олио

Начин на приготвяне:

Измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета.

Сложете тиган на котлона и налейте на дъното олио. Докато чакате олиото да се сгорещи, нарежете кромида на малки кубчета. Когато олиото загрее, сложете нарязания лук в тигана, да започне да се пържи. Сложете и нарязаните домати в тигана, да се пържат. Бъркайте, за да не загори. Пържете, докато доматите и лука омекнат. Тогава, от доматите ще се е отделил и доматен сос, пише gotvacha.com.

Сега вече, прибавете печените чушки, които предварително сте нарязали на лентички или малки парчета. Разбъркайте. Пържете 10-на минути. Овкусете със сол на вкус и черен пипер. Идва ред на сиренето, да го натрошите и да го сложите в тигана, при останалите продукти. Накрая, чукнете яйцата в тигана и разбъркайте добре. Запържете, докато яйцата се стегнат. Подправете ястието с чубрица или магданоз.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Българин влезе в японските села Минка и… (СНИМКИ)

Regiona

Щракнаха 52-годишната Джулия Робъртс по бански в Мексико (СНИМКИ)

Regiona

Рецепта на деня: Лесна торта с банани

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.