Рецепта на деня: Маринован чернокоп

Предлагаме на вашето внимание една рецепта за маринован чернокоп по стара рибарска рецепта.

Необходими продукти:

чернокоп – 2 кг

едра морска сол – 500 гр.

черен пипер на зърна – 1 пакетче

оцет – 1 бутилка ябълков

дафинов лист – 3 – 4 листа

олио – 500 мл

бахар – 5 – 6 зърна

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства от вътрешностите, главата се отрязва. В тенджера се приготвя саламура от едра морска сол и вода, разбърква се, докато се разтопи солта.

Поставя се рибата в саламурата и се притиска отгоре с чиния, така че да се покрие цялата. Оставя се да престои 24 часа в разтвора, после се отцежда.

В друг съд се смесва оцет и вода в съотношение 1 :1. Добавя се дафинов лист, бахар, черен пипер и се слага на котлона да заври, после сместа се охлажда.

Заливате чернокопа с марината, притиска се и оставяте за 12 часа. Добре е оцетът да е ябълков, защото от друг вид оцет рибата може да промени цвета си. Отцежда се в гевгир. Загрява се 2-3 ч. ч. олио в дълбок съд и се запържва едно кубче хляб.

Оставяте да се охлади леко. Рибата се нарежда плътно в буркани от компот, заливаме със запърженото олио, бахар, черен пипер и дафинов лист.

Затваря се с капачка и съхранява се на хладно. След 3 дни е готова да се сервира с лук и лимон.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Тази храна е строго забранена на закуска

Regiona

Биляна Йотовска се пусна по прашки (СНИМКА)

Regiona

Астропрогноза: Близнаци – чуйте душата си, Риби – отнесени в мисли или просто отнесени

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.