Рецепта на деня: Мариновано сирене с разядка от грах

Необходими продукти:

За маринованото сирене:

300–400 г добре узряло краве сирене
1 сушена люта чушка
2 стръка мащерка
кората от 1/2 лимон
3 скилидки чесън
280 мл студено пресован зехтин

За разядката:

400 г замразен грах
100 г крем сирене
1 скилидка чесън
1 стрък мента
1 лимон
40 мл студено пресован зехтин
сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

2-3 филии хляб с дебела кора
1 връзка репички
2 шепи бейби спанак

Начин на приготвяне:

За маринованото сирене в около 2 с.л. от зехтина запържете за кратко обелените скилидки чесън, едри парчета кора от лимон, мащерката и лютата чушка.

Нарежете сиренето на кубчета, сложете го в буркан и го залейте със зехтина с подправките. Долейте останалия зехтин, той трябва да покрива сиренето. Затворете буркана и оставете така сиренето да се маринова за 1-2 часа.

За разядката от грах в тенджера сложете вода и посолете. Щом заври, изсипете граха и бланширайте за 1–2 минути.

В блендер сложете настъргана скилидка чесън, настърганата кора от лимона и неговия сок. Прибавете листенцата мента, крем сиренето, зехтина, сол и пипер на вкус. Сипете и отцедения грах. Блендирайте и прехвърлете в подходящ съд.

Гарнирайте с мариновано сирене, малко зехтин от буркана, препечен хляб, бейби спанак и репички, пише 24 Kitchen.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Дует Авеню с бутиков концерт на остров „Света Анастасия“

Regiona

Как да сме щастливи, докато сме необвързани

Regiona

Гущерови с пищно розово парти за РД на дъщеря си (СНИМКИ)

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.