Рецепта на деня: Лесна содена питка за Бъдни вечер

Необходими продукти:

брашно – 2.5 ч.ч.
сода за хляб – 1 чаена лъжица
сол – 1 чаена лъжица
олио – 3 супени лъжици
оцет – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява в по-дълбока купа. В брашното се прави кладенче. Содата за хляб се погасява в оцета. След като се погаси содата се добавя към брашното. Добавят се и останалите продукти. При постоянно бъркане се добавя една чаена чаша хладка вода. Замесва се меко тесто.

След като тестото е готово се оставя на страни за около десетина минути да почива. В намазана с олио и набрашнена тава се оформя питката. Отгоре питката се набожда цялата със вилица, за да не се пукне. Готовата пита се намазва само с олио. Печете содената питка на 200 градуса, за около 30-35 минути. След като се извади от фурната питата се поръсва със вода и се завива с кърпа, за да омекне.

В питата по желание може да сложите и стотинка, пише Actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Сравниха Камелия с холивудска звезда и восъчна фигура (СНИМКИ)

Regiona

Няма да я познаете! Бившата депутатка от „Атака“ Калина Крумова стана пухкава блондинка (СНИМКИ)

Regiona

Най-големите чистници в зодиака

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.