хляб – 6 филийки
кайма – 300 г
4 яйца
прясно мляко – 250 мл
кашкавал – 100 г настърган
черен пипер – на вкус
сол – на вкус
масло – за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
В купа поставете каймата и добавете черен пипер на вкус, посолете, ако е нужно, и разбъркайте. Срежете филийките на две през средата, всяка половинка потопете в част от млякото от всяка страна. Подредете филийките върху дъното на намазана с масло тава с незалепващо покритие.
Разпределете по 1 с.л. от каймата върху всяка филийка и равномерно я заравнете. Отделно, разбийте яйцата и добавете останалото мляко, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте добре. Залейте филийките със сместа и поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна, печете за около 20 минути.
Извадете тавата със запеканката с кайма и поръсете с настъргания кашкавал. Върнете тавата във фурната и запечете мъжката закуска до разтопяване и златист цвят на кашкавала. Сервирайте сочната мъжка закуска с хляб и кайма топла, пише Actualno.com.