Рецепта на деня: Как да направите кисело зеле в тенджера

Вместо познатият в нашите ширини бидон киселото зеле може да се получи чудесно и в тенджера. За целта трябва да изберете емайлирана тенджера. Ето и рецептата от actualno.com.

Необходими продукти:

5 кг зеле

250 г моркови

едра сол (на 1 кг зеле се слага 1 с. л. сол)

Начин на приготвяне:

Дъното на тенджерата се застила с едрите листа от зелето.

Останалата част от зелето се нарязва на тънко. Морковите се настъргват.

Може да приготвите рецептата, като разделите зеленчуците на части. Зелето се слага в тенджерата и се посолява. Намачква се така, че да пусне сок. Добавят се морковите.

Зеленчуците се натискат хубаво и върху тях се слага голям капак от тенджера, който се затиска с друга тежест.

Оставя се на да престои три дни. Два пъти дневно се маха пяната и се разбърква с дървена лъжица.

След като е готово зелето се премества в стъклени буркани. Затваря се с капачки и се съхранява на студено и тъмно място, може и в хладилник.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Мъж от Пиринско се похвали с тиква 20 кг.

vesito

Джордж Клуни проговори за брака си

Regiona

5 вида връхни дрехи издават провинциалистката (СНИМКИ)

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.