Рецепта на деня: Испански десерт Лече фрита

Испанската кухня се слави със своите сладки вкусотии, а десерт Лече Фрита е нейна гордост. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

прясно мляко – 1 л.
захар – 150 г
брашно – 100 г
нишесте – 50 г царевично, натурално
канела – 1 щипка
сол – 1 щипка

За панировката:

брашно – около 100 г
яйца – 2 бр.

За овалване:

захар – около 100 г кристална
канела – 2 щипки или на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте 600 мл от млякото със захарта. В останалото разбийте нишестето и канелата с щипка сол. Когато млякото е готово да заври, налейте сместа с брашното при непрестанно бъркане.

Сложете канелата и варете на умерен огън 12 минути при непрестанно разбиване. Ако се опитва да загаря по дъното веднага намалете силата на огъня. Трябва да получите гъст млечен крем.

Сипете крема в силиконова форма 25х25 см или подобни размери. Целта е пластът да е с дебелина 2 см.

Оставете да изстине и приберете в хладилник за 2 часа или докато хубаво стегне.

Обърнете плочката от стегнат крем върху кухненска дъска и нарежете на приблизително 24 порции.

Овалвайте всяко парче в брашно и после в разбито яйце и пържете в обилно количество олио до златист загар.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Щракнаха 52-годишната Джулия Робъртс по бански в Мексико (СНИМКИ)

Regiona

Хороскоп за 06 март

vesito

Ето кой е Бебето в „Маскираният певец“ и какъв хонорар е взел

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.