кисело мляко – 200 г
майонеза – 3 с.л.
чесън – 2 скилидки
къри – 1 с.л.
сол
лют пипер – 1 ч.л.
лимонов сок – 1 с.л. пресен
Начин на приготвяне:
Най-напред се смесват киселото мляко и чесънът и се бъркат много старателно, така че да не се получават никакви бучки. Чесънът се почиства, пресова и след това се добавя в купата при киселото мляко. Към тях се добавя и сокът от лимон и лютият пипер.
Следващата стъпка е добавянето на къри. Вместо тази подправка може да се използва и шафран. Ако решите да ползвате шафран, количеството не бива да надвишава една щипка и е желателно предварително да се накисне в малко водичка. Когато престои известно време, се изцежда и водата се добавя към соса.
Всички съставки се разбъркват и сосът се оставя за кратко в хладилник, за да може вкусовете да се смесят още по-добре, пише Actualno.com.