Рецепта на деня: Зеленчукова разядка за зимата

Необходими продукти:

2-3 глави лук

4-5 тиквички

2-3 зелени чушки

2-3 червени чушки

10 зелени домата

4 моркови

3 – 4 дафинови листа

10 скилидки чесън

сол

черен пипер

червен пипер

къри

куркума

Начин на приготвяне:

Обелете лука и нарежете на парчета. Може, ако искате, да го нарежете в кухненски робот, за да стане по- бързо. Чесъна също обелете и разрежете през средата. Не се притеснявайте за големите парчета, защото по-късно всичко ще се пасира за зеленчуковата разядка.

Изчистете чушките, обелете морковите, тиквичките и заедно с доматите нарежете на парчета, но всеки продукт поставете в различна купа. В голяма тенджера сложете мазнина и запържете много добре лука. Добавете чесъна.

Изчакайте малко и сложете чушките, тиквичките, морковите и дафиновия лист. Запържете всичко много добре. Идва ред на доматите. Сложете и тях, намалете котлона, затворете тенджерата и варете до извиране на водата от доматите. Махнете дафиновия лист и сложете подправките.

Пасирайте разядката с тиквички и оставете около 15 минути да поври така. Прехвърлете в бурканчета, затворете и стерилизирайте за 15 минути. Извадете, обърнете бурканите и оставете да изстинат напълно. Поднасяйте с франзели и плосък хляб, съветва actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Биляна Йотовска посрещна нова година в рая на Марк Твен (СНИМКИ)

Regiona

Учени: Дезинфекцирайте маските в този кухненски уред

Regiona

Най-големите грешки в любовта на зодия Рак

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.