2-3 глави лук
4-5 тиквички
2-3 зелени чушки
2-3 червени чушки
10 зелени домата
4 моркови
3 – 4 дафинови листа
10 скилидки чесън
сол
черен пипер
червен пипер
къри
куркума
Начин на приготвяне:
Обелете лука и нарежете на парчета. Може, ако искате, да го нарежете в кухненски робот, за да стане по- бързо. Чесъна също обелете и разрежете през средата. Не се притеснявайте за големите парчета, защото по-късно всичко ще се пасира за зеленчуковата разядка.
Изчистете чушките, обелете морковите, тиквичките и заедно с доматите нарежете на парчета, но всеки продукт поставете в различна купа. В голяма тенджера сложете мазнина и запържете много добре лука. Добавете чесъна.
Изчакайте малко и сложете чушките, тиквичките, морковите и дафиновия лист. Запържете всичко много добре. Идва ред на доматите. Сложете и тях, намалете котлона, затворете тенджерата и варете до извиране на водата от доматите. Махнете дафиновия лист и сложете подправките.
Пасирайте разядката с тиквички и оставете около 15 минути да поври така. Прехвърлете в бурканчета, затворете и стерилизирайте за 15 минути. Извадете, обърнете бурканите и оставете да изстинат напълно. Поднасяйте с франзели и плосък хляб, съветва actualno.com.