Рецепта на деня: Друсани пресни картофи

Необходими продукти:

600 гр. пресни картофи

6 с.л. олио

сол

1 с.л. краве масло

2 – 3 стръка пресен чесън

5 – 6 стръка копър

Начин на приготвяне:

Картофите се се измиват и подсушава, без да се белят. Ако са дребни, се оставят цели, ако не, се нарязват на големи парчета. Слагат се в тенджера със загрято олио и малко вода, след което се похлупват с капака. Готвят се около 20 минути като се раздрусват периодично, без да се маха капакът.

След 20-та минута апетитните варени картофи се проверяват дали са омекнали, прибавят се сол на вкус, малко краве масло и нарязан на дребно пресен чесън. Похлупват се отново и се готвят още 5 минути. Накрая, когато са готови, друсаните пресни картофи се поръсват с нарязан на ситно пресен копър. Може да поднесете картофите с чесън и копър като гарнитура за месо или да хапвате като основно ястие, пише Actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Появи се шокиращо подозрение за Меган Маркъл

Regiona

Рецепта на деня: Хрупкави бутчета на фурна

Regiona

Галя от „Каризма“ не е плащала вода 7 години

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.