Рецепта на деня: Домашен кашкавал

Приготвянето на кашкавал у дома е много просто. Изварата, която се използва при приготвянето на сирене, вече е ферментирал млечен продукт сам по себе си и нищо не трябва да се добавя към млякото за закваска. Можете дори да използвате извара с ниско съдържание на мазнини, консистенцията на сиренето ще остане твърдо и когато се нагрее, то ще се стопи добре. Това свойство е полезно в случай, че искате да изпечете пица или да приготвите гювеч от тиквички с получения кашкавал.

Необходими продукти:

1 кг извара

2 литра мляко

1 ч.л. сол

0,5 ч.л. сода

1 яйце

Начин на приготвяне:

Изсипете изварата в горещо мляко и сложете на слаб огън за 10 минути. След това сложете сместа в гевгир, покрит с марля, завъртете плътно краищата с турникет и изцедете добре суроватката.

Сложете сместа в купа, добавете яйцето, содата, солта и разбъркайте. Върнете сместа на котлона и варете още 10-15 минути, докато се получи вискозна консистенция.

Поставете кашкавала във форма, сложете нещо тежко отгоре. След 8 часа продуктът ще бъде готов за употреба.

Любителите на пикантен кашкавал могат да добавят няколко скилидки чесън, любимите си подправки, билки или парчета сух червен пипер по време на процеса на готвене, пише Actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Рецепта на деня: Оригинални датски маслени бисквити

Regiona

Поли Гергушева бременее по мед и масло (СНИМКА)

Regiona

Дневен хороскоп за 03 май 2021г.

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.