Рецепта на деня: Гюзлеми

Необходими продукти:

200 мл. хладка вода

1 равна чаена лъжичка суха мая или 5 гр. свежа мая

щипка захар

2 щипки сол

20 гр. краве масло

30 мл. олио

200 гр. сирене

около 300-350 гр. брашно

Начин на приготвяне:

В хладката вода прибавяте маята и захарта. Разбърквате и оставяте маята да шупне. Към активираната мая добавяте солта и постепенно от брашно като бъркате. Щом сместа се сгъсти достатъчно да се отделя от стените, доизмесвате на ръка. Трябва да получите гладко нелепнещо, меко тесто, което оставяте за 10 минути покрито да почива.

Тестото разделяте на 8 приблизително равни части. Оформяте на топчета, които разточвате възможно най-тънко на кори. Всяка кора се поръсва с натрошено сирене и се сгъва като плик да се оформи квадратна баничка, като краищата се застъпват. Минавате леко от към сгънатата страна с точилката да прилепнат краищата. Подмазвате тиган с незалепващо покритие с олио и загрявате добре. И печете от двете страни до готовност.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Хороскоп за 17 януари 2020. Овен – повече работа, Лъв – не бъдете като фурнаджийски лопати

vesito

Хороскоп за 11 март

vesito

Нина Димитрова замени Зуека с млади актьори

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.