Рецепта на деня: Гъбена чорба

Топла гъбена супа и парче хляб – вкусно и полезно. А и икономично – нужни са ви само две шепи гъби и малко зеленчуци, за да я приготвите.

Необходими продукти:

250 гр. гъби

1 глава лук

1 чушка

1 морков

1/2 ч.ч. ориз

Сол на вкус

черен пипер

червен пипер

Чубрица

За застройката:

1 жълтък

1 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Сложете тенджерата на котлона и на дъното налейте олио. Докато олиото се нагорещява, нарежете чушката, моркова и лукът на дребно. Сложете нарязаните зеленчуци в тенджерата, за да започнат да се пържат.

Почистете гъбите и ги нарежете. Сложете ги в тенджерата при останалите продукти. Пържете, докато зеленчуците поомекнат. Овкусете с черен пипер, червен пипер и чубрица. Добавете сол на вкус.

След няколко минути прибавете ориза и разбъркайте. Запържете за 5-6 минути и налейте вода. Разбъркайте и оставете да заври.

Варете, докато оризът е готов. Щом това стане, махнете тенджерата от котлона. Оставете да поизстине, докато правите застройката.

Разбъркайте жълтъка с една супена лъжица кисело мляко. Сложете малко от бульона на супата и разбъркайте хубаво. След това, излейте застройката в тенджерата и отново разбъркайте. Върнете тенджерата на котлона, за да заври пак.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Скъпарското парти за ЧРД! Николета пръсна 6 бона за торта на дъщеря си

vesito

„Богати татенца“ глезят 18-годишна студентка (СНИМКИ)

Regiona

Рецепта на деня: Сладки бутер охлювчета

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.