Рецепта на деня: Въздушен и мек ябълков десерт

Необходими продукти:

едно яйце

една ябълка /по-голяма/

100 грама захар

3 ч. л. пудра захар

лимонов сок

200 грама брашно

125 мл мляко

40 мл. растително олио

1/2 бакпулвер

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Първо обелете ябълката, извадете от нея сърцевината и я нарежете на по-малки кубчета. Сложете 2 – 3 лъжички захар и след това полейте отгоре с лимоновия сок. Разбъркайте добре.

Сега се заемете да приготвите тестото. Вземете отделна купа и разбийте хубаво яйцата, сложете и захарта, и бъркайте по-продължително време с бъркалка. После смесете олиото и млякото на части с брашното. Пресейте накрая бакпулвера и започнете да бъркате до образуването на хомогенна смес.

Започнете да смесвате малките парченцата ябълки в тестото. Сложете необходимата по големина хартия за печене в тава и внимателно изсипете в нея тестото. Трябва да заравните добре повърхността. Печенето трябва да става в предварително загрята фурна. Необходимото време за изпичане е около 35 – 40 минути при температура от 180 градуса. Готовия сладкиш трябва да се извади от фурната, и да бъде оставен напълно да се охлади, пише actualno.com. След като поръсите с пудра захар, сервирайте!

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Пирин ще трябва доста да вдигне темпото, ако иска да се завърне бързо в елита на родния футбол

vesito

Ето какво правят Ганка и Ванко след „Сървайвър“ (СНИМКА)

Regiona

Бременната в 9-ия месец Радина Кърджилова се разболя от COVID-19

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.