Рецепта на деня: Бисквитена торта с шоколадов ганаш

Необходими продукти:

450 гр. обикновени бисквити с какао

1 пакет ванилово нишесте

1 пакет какаово нишесте

прясно мляко – 1 л

За заливката:

20 гр. краве масло

150 гр. черен шоколад

80 мл прясно мляко

100 гр. шоколад и 100 мл сметана

Начин на приготвяне:

Приготвяте двата крема с нишесте, както е описано на опаковките, всеки по отделно. Във форма с падащо дъно редите 1 ред бисквити. Разделяте какаовите бисквити на 2 части по 200 грама. Едната част я начупвате във ваниловия крем, а другата част – в шоколадовия крем.

Във формата, в която сте наредили 1 ред бисквити, изсипвате сместа с ваниловия крем и върху нея сместа с шоколадовия крем. Заглаждате и оставяте да се охлади домашната бисквитена торта.

За заливката:

Млякото се слага да се загрее хубаво и към него се добавя шоколад, начупен на парчета, и кравето масло. Бърка се до хомогенизиране и се оставя да се охлади малко, след това се залива шоколадовата бисквитена торта.

За ганаша, с който е измазана тортата встрани, слагате сметаната да се загрее, след това добавяте шоколада на парчета, бъркате хубаво, докато се разтопи идеално, и го слагате в хладилник, за да се изстуди добре.

След като е изстуден, го разбивате с миксер и импровизирате върху шоколадовата бисквитена торта с ганаш, пише Actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Рецепта на деня: Бански чомлек

Regiona

Дъщерята на Глория: Готова съм за „Евровизия“

Regiona

Рецепта на деня: Хапки от наденица в барбекю сос

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.